ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Email
Τιμή
Τιμή πώλησης9,49 €
IRAM SIRAJ-BLATCHFORD
Εκδότης: Επίκεντρο Εκδόσεις
Εκείνοι που εργάζονται με παιδιά 0-7 ετών γνωρίζουν ολοένα και περισσότερο την ανάγκη να αναπτύξουν την αίσθηση αυταξίας των μικρών παιδιών και να υποστηρίξουν τη συναισθηματική τους ανάπτυξη παράλληλα με την εκπαίδευσή τους. Ο ρατσισμός που είναι εγγενής, συχνά με κρυφούς τρόπους, σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας καταστρέφει όλα τα παιδιά. Τα μαύρα παιδιά και τα παιδιά εθνικών μειονοτήτων αισθάνονται να εκτιμώνται λιγότερο από τα λευκά παιδιά και τα λευκά παιδιά αποκομίζουν μια διαστρεβλωμένη και λανθασμένη αίσθηση της δικής τους υπεροχής.

‘Ένα σημαντικό και κατανοητό βιβλίο που προσφέρει σχολαστική και πρακτική υποστήριξη στους εργαζόμενους με την πρώτη παιδική ηλικία... Οι παιδαγωγοί χρειάζεται να γνωρίζουν όχι μόνο ότι ο ρατσισμός επηρεάζει όλα τα παιδιά, και ότι η πρώτη παιδική ηλικία είναι η καλύτερη ηλικία για να τον αντιμετωπίσουν - αλλά επίσης πώς να εξασφαλίσουν την ισότητα ευκαιριών για όλα τα παιδιά- εξετάζοντας την καλή πρακτική στη γλωσσική ανάπτυξη, την ανάπτυξη του αναλυτικού προγράμματος και τη συνεργασία με τους γονείς, στην αναγνώριση της σημασίας των πολιτικών που πραγματικά εφαρμόζονται, και τη σημασία της επιμόρφωσης και των πόρων για να προωθήσουν αυτές τις πολιτικές, αυτό το βιβλίο παρέχει τα βασικά δομικά υλικά για να τεθούν τα θεμέλια για τη φυλετική ισότητα' - Gillian Pugh, Director, Early Childhood Unit, National Children’s Bureau.

Αυτό το βιβλίο χρησιμοποιεί μια πολυ-επαγγελματική προσέγγιση και παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες για όλους εκείνους που συμμετέχουν, ή εκπαιδεύονται, στη φροντίδα και εκπαίδευση των μικρών παιδιών.
Περιγραφή Εκείνοι που εργάζονται με παιδιά 0-7 ετών γνωρίζουν ολοένα και περισσότερο την ανάγκη να αναπτύξουν την αίσθηση αυταξίας των μικρών παιδιών και να υποστηρίξουν τη συναισθηματική τους ανάπτυξη παράλληλα με την εκπαίδευσή τους. Ο ρατσισμός που είναι εγγενής, συχνά με κρυφούς τρόπους, σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας καταστρέφει όλα τα παιδιά. Τα μαύρα παιδιά και τα παιδιά εθνικών μειονοτήτων αισθάνονται να εκτιμώνται λιγότερο από τα λευκά παιδιά και τα λευκά παιδιά αποκομίζουν μια διαστρεβλωμένη και λανθασμένη αίσθηση της δικής τους υπεροχής. ‘Ένα σημαντικό και κατανοητό βιβλίο που προσφέρει σχολαστική και πρακτική υποστήριξη στους εργαζόμενους με την πρώτη παιδική ηλικία... Οι παιδαγωγοί χρειάζεται να γνωρίζουν όχι μόνο ότι ο ρατσισμός επηρεάζει όλα τα παιδιά, και ότι η πρώτη παιδική ηλικία είναι η καλύτερη ηλικία για να τον αντιμετωπίσουν - αλλά επίσης πώς να εξασφαλίσουν την ισότητα ευκαιριών για όλα τα παιδιά- εξετάζοντας την καλή πρακτική στη γλωσσική ανάπτυξη, την ανάπτυξη του αναλυτικού προγράμματος και τη συνεργασία με τους γονείς, στην αναγνώριση της σημασίας των πολιτικών που πραγματικά εφαρμόζονται, και τη σημασία της επιμόρφωσης και των πόρων για να προωθήσουν αυτές τις πολιτικές, αυτό το βιβλίο παρέχει τα βασικά δομικά υλικά για να τεθούν τα θεμέλια για τη φυλετική ισότητα' - Gillian Pugh, Director, Early Childhood Unit, National Children’s Bureau. Αυτό το βιβλίο χρησιμοποιεί μια πολυ-επαγγελματική προσέγγιση και παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες για όλους εκείνους που συμμετέχουν, ή εκπαιδεύονται, στη φροντίδα και εκπαίδευση των μικρών παιδιών.
Γλώσσα
ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ISBN 978-960-458-337-9
Τύπος Αρχείου Adobe DRM protected
ePub
Είδος
Εκπαίδευση
Έτος Έκδοσης 2012
Γλώσσα Πρωτοτύπου
Ελληνικά
Ηλικία
Ενηλίκων
Αριθμός Σελίδων 304