Η ΑΝΤΙΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Email
Τιμή
Τιμή πώλησης12,49 €
Τσαμτσουρή Ανεστοπούλου Βούλα
Εκδότης: Επικαιρότητα Εκδόσεις
«Καμιά τιμωρία ή λογική συνέπεια δε βοηθάει το παιδί, όπως κανένα λάκτισμα δεν ωφελεί τους ιστούς του σώματός μας».
«Σας παρακαλώ, τιμωρήστε με, μου είπαν πολλές φορές κάποιοι μαθητές μου. Όμως, κι αν ακόμη επιζητεί το παιδί την τιμωρία για τη λύτρωσή του, η τιμωρία το βλάπτει, γιατί ασχημαίνει την εικόνα που έχει για τον εαυτό του και αυτό το αποξενώνει από το περιβάλλον που ζει».
«Αν θέλου γονείς και δάσκαλοι να ανταποκρίνονται στη συναισθηματική αγωγή του παιδιού, ας λειτουργούν ως σύντροφοί του και όχι σα δυνάστες, ως συμπαραστάτες του και όχι σαν επόπτες εργασίας ».
«Το παιδί μέσα στο σπίτι μιμείται την καλοσύνη των ενηλίκων αλλά και τη θυριωδία τους, το σεμνό τους ύφος αλλά και την αυθάδειά τους».
Περιγραφή «Καμιά τιμωρία ή λογική συνέπεια δε βοηθάει το παιδί, όπως κανένα λάκτισμα δεν ωφελεί τους ιστούς του σώματός μας». «Σας παρακαλώ, τιμωρήστε με, μου είπαν πολλές φορές κάποιοι μαθητές μου. Όμως, κι αν ακόμη επιζητεί το παιδί την τιμωρία για τη λύτρωσή του, η τιμωρία το βλάπτει, γιατί ασχημαίνει την εικόνα που έχει για τον εαυτό του και αυτό το αποξενώνει από το περιβάλλον που ζει». «Αν θέλου γονείς και δάσκαλοι να ανταποκρίνονται στη συναισθηματική αγωγή του παιδιού, ας λειτουργούν ως σύντροφοί του και όχι σα δυνάστες, ως συμπαραστάτες του και όχι σαν επόπτες εργασίας ». «Το παιδί μέσα στο σπίτι μιμείται την καλοσύνη των ενηλίκων αλλά και τη θυριωδία τους, το σεμνό τους ύφος αλλά και την αυθάδειά τους».
Είδος
Κοινωνικό
Έτος Έκδοσης 2006
Γλώσσα Πρωτοτύπου
Ελληνικά
Γλώσσα
Ελληνικά
Ηλικία
Ενηλίκων
Εφηβική
ISBN 978-960-205-495-6
Τύπος Αρχείου Adobe DRM protected
pdf
Αριθμός Σελίδων 221
221