Θεσσαλονίκη-Σμύρνη. Μια ζωή σε δύο χώρες

Email
Τιμή
Τιμή πώλησης8,99 €
Κάρκα-Παριέντε Ηλέκτρα
Εκδότης: Ζήτη Εκδόσεις
... Εκείνο τον καιρό, όλος ο κόσμος πεινούσε. Πολλοί ερχόντουσαν από τα γύρω χωριά να βρουν δουλειά και φαί στη Θεσσαλονίκη και μη βρίσκοντας, ζητιάνευαν στους δρόμους και πέθαιναν από ασιτία στα πεζοδρόμια.
[...] Εκείνη την παραμονή των Χριστουγέννων ήρθε ένας άνθρωπος, του δωσε η κυρά Θωμαή το ταψί και το μαχαίρι και του είπε ν ανεβεί στην ταράτσα να σφάξει τα κοτοπουλάκια. Όταν πέρασε μισή ώρα ανησύχησε κι ανέβηκε η κυρά Θωμαή να δει τι γίνεται. Βρήκε στην ταράτσα το ταψί και το μαχαίρι, αλλά ο άνδρας και τα κοτόπουλα είχαν κάνει φτερά!
[...] Ο κλητήρας είχε έρθει νωρίτερα και η κυρά Θωμαή δεν είχε ακούσει το κουδούνι. Αυτός που ήρθε ήταν ένας ζητιάνος. Θα πίστευε εκείνη τη μέρα στα θαύματα! Να βρεθεί με 8 κοτόπουλα τα Χριστούγεννα! (216 σελίδες) (Έντυπη έκδοση 2001, ISBN 960-431-744-X, 216 σελ., 13,85 €)
Περιγραφή ... Εκείνο τον καιρό, όλος ο κόσμος πεινούσε. Πολλοί ερχόντουσαν από τα γύρω χωριά να βρουν δουλειά και φαί στη Θεσσαλονίκη και μη βρίσκοντας, ζητιάνευαν στους δρόμους και πέθαιναν από ασιτία στα πεζοδρόμια. [...] Εκείνη την παραμονή των Χριστουγέννων ήρθε ένας άνθρωπος, του δωσε η κυρά Θωμαή το ταψί και το μαχαίρι και του είπε ν ανεβεί στην ταράτσα να σφάξει τα κοτοπουλάκια. Όταν πέρασε μισή ώρα ανησύχησε κι ανέβηκε η κυρά Θωμαή να δει τι γίνεται. Βρήκε στην ταράτσα το ταψί και το μαχαίρι, αλλά ο άνδρας και τα κοτόπουλα είχαν κάνει φτερά! [...] Ο κλητήρας είχε έρθει νωρίτερα και η κυρά Θωμαή δεν είχε ακούσει το κουδούνι. Αυτός που ήρθε ήταν ένας ζητιάνος. Θα πίστευε εκείνη τη μέρα στα θαύματα! Να βρεθεί με 8 κοτόπουλα τα Χριστούγεννα! (216 σελίδες) (Έντυπη έκδοση 2001, ISBN 960-431-744-X, 216 σελ., 13,85 €)
Είδος
Ιστορία
Βιογραφία
Κοινωνικό
Έτος Έκδοσης 2011
Γλώσσα Πρωτοτύπου
Ελληνικά
Γλώσσα
Ελληνικά
Ηλικία
Ενηλίκων
ISBN 978-960-456-269-5
Τύπος Αρχείου Adobe DRM protected
pdf
Προεπισκόπηση
Αριθμός Σελίδων 215
215