Ο ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ 1878-1953 (Α΄, Β,΄ Γ΄ ΤΟΜΟΙ)

Email
Τιμή
Τιμή πώλησης55,00 €
ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΣ ΣΕΦΗΣ
Εκδότης: Επικαιρότητα Εκδόσεις
Η πλήρης ιστορική και πολιτική βιογραφία του Νικολάου Πλαστήρα αποτελείται από 3 τόμους και συνοδεύεται από 80 άγνωστα ντοκουμέντα και 200 σπάνιες φωτογραφίες.
«Ένα μεσημέρι του Σεπτέμβρη 1922 έμπαινε ο Αρχηγός στην Αθήνα, επικεφαλής επαναστατημένων στρατιωτικών τμημάτων. Μαύρος, σκονισμένος, σκοτεινός, παλιοντυμένος, αδύνατος, άγριος, με σφιγμένα τα δόντια και μάτια, που μέσα τους έβλεπες την απελπισία. Σε κείνους που έκαναν να τον ζητοκραυγάσουν, φώναξε θυμωμένος:
- Τι ζητωκραυγάζετε; Επιστρέφουμε νικημένοι, καταστραμμένοι.
Τον είδα που πέρασε τη λεωφόρο Κηφισίας, μπαρουτοκαπνισμένο, τα μαύρα του φρύδια, άσπρα από τη σκόνη, το πρόσωπό του αδύνατο σα ρέγκα, καπνισμένο, αγέλαστο, αυστηρό».
Πηνελόπη Δέλτα
«Έθνος το οποίον εις κρισίμους στιγμάς εμφανίζει τοιούτους άνδρας, δύναται να αποβλέπη μετ΄εμπιστοσύνης εις το μέλλον».
Ελ. Βενιζέλος
«Ο Πλαστήρας είναι άξιος κάθε τιμής και εγώ ως εχθρός έχω καθήκον να ομολογήσω πρώτος, την μεγάλη αξία του αντιπάλου μου».
Κεμάλ Ατατούρκ
Περιγραφή Η πλήρης ιστορική και πολιτική βιογραφία του Νικολάου Πλαστήρα αποτελείται από 3 τόμους και συνοδεύεται από 80 άγνωστα ντοκουμέντα και 200 σπάνιες φωτογραφίες. «Ένα μεσημέρι του Σεπτέμβρη 1922 έμπαινε ο Αρχηγός στην Αθήνα, επικεφαλής επαναστατημένων στρατιωτικών τμημάτων. Μαύρος, σκονισμένος, σκοτεινός, παλιοντυμένος, αδύνατος, άγριος, με σφιγμένα τα δόντια και μάτια, που μέσα τους έβλεπες την απελπισία. Σε κείνους που έκαναν να τον ζητοκραυγάσουν, φώναξε θυμωμένος: - Τι ζητωκραυγάζετε; Επιστρέφουμε νικημένοι, καταστραμμένοι. Τον είδα που πέρασε τη λεωφόρο Κηφισίας, μπαρουτοκαπνισμένο, τα μαύρα του φρύδια, άσπρα από τη σκόνη, το πρόσωπό του αδύνατο σα ρέγκα, καπνισμένο, αγέλαστο, αυστηρό». Πηνελόπη Δέλτα «Έθνος το οποίον εις κρισίμους στιγμάς εμφανίζει τοιούτους άνδρας, δύναται να αποβλέπη μετ΄εμπιστοσύνης εις το μέλλον». Ελ. Βενιζέλος «Ο Πλαστήρας είναι άξιος κάθε τιμής και εγώ ως εχθρός έχω καθήκον να ομολογήσω πρώτος, την μεγάλη αξία του αντιπάλου μου». Κεμάλ Ατατούρκ
Είδος
Ιστορία
Έτος Έκδοσης 2009
Γλώσσα Πρωτοτύπου
Ελληνικά
Γλώσσα
Ελληνικά
Ηλικία
Ενηλίκων
ISBN 978-960-205-487-1
Τύπος Αρχείου Adobe DRM protected
pdf
Αριθμός Σελίδων 619