ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

Email
Τιμή
Τιμή πώλησης7,49 €
Σπύρου Περικλής
Εκδότης: Power Publishing Ltd
Μπορεί να μην είναι το άρωμα του βασιλικού. Μάλλον (και κατά πάσα πιθανότητα) θα είναι το άρωμα μιας γυναίκας, κάτι σαν την ομώνυμη ταινία με τον Αλ Πατσίνο. Ακόμη δε καλύτερα, ίσως να είναι το άγγιγμά της ή και το ζεστό φιλί της. Υπάρχει άραγε ερέθισμα που να δίνει περισσότερη έμπνευση σ΄ ένα συγγραφέα; Ερέθισμα για να εξιστορήσει, όχι μεγάλους έρωτες στη Βερόνα της Ιταλίας ή έπη που έγιναν διάσημες ταινίες με τη Βίβιαν Λη και τον Κλαρκ Γκέιμπλ, αλλά απλές και κοινότυπες ιστορίες.
Ιστορίες απλές, καθημερινές, ανθρώπινες. Με κοινούς ήρωες, καθημερινούς χαρακτήρες σε μια σειρά από διηγήματα. Κοινούς ήρωες χωρίς κοινά στοιχεία. Ιστορίες για αγρίους, ιστορίες καθημερινής τρέλλας, ιστορίες σαν σε τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ. Ιστορίες που να πραγματεύονται τον πάσης φύσεως έρωτα για μια γυναίκα, για μια πατρίδα, για την πρώτη αγάπη, ακόμα και για τον ναρκισσιστικό έρωτα για τον εαυτούλη ή το επάγγελμά μας.
Άλλωστε τι κοινό στοιχείο μπορούν να έχουν ένας Εβραίος συμμαθητής, μια ξεχασμένη αγάπη που αναζωπυρώνει στιγμιαία, ένας ξενέρωτος λογιστής; Μα ό,τι κοινό στοιχείο έχει ένας (ή μία) απατημένος (ή απατημένη) σύζυγος με ένα φερέλπιδα οικονομολόγο ή και με ένα Πατρινό δάσκαλο.
Και σαν ένα καλό γαλλικό κρασί (ας πούμε ένα Bordeaux της δεύτερης δεκαετίας του περασμένου αιώνα) όλες αυτές οι ιστορίες αφήνουν πίσω τους μια γλυκειά, μια ευχάριστη γεύση στον αναγνώστη, σαν αυτός (ή αυτή) τελειώσει το ανάγνωσμα του βιβλίου αυτού. Και μια γλυκειά μυρωδιά, τη μυρωδιά, 1 την οσμή, το άρωμα απ΄ τον καταπράσινο βασιλικό στην στενόχωρη βεράντα του φτηνού, φοιτητικού διαμερίσματος.
Περιγραφή Μπορεί να μην είναι το άρωμα του βασιλικού. Μάλλον (και κατά πάσα πιθανότητα) θα είναι το άρωμα μιας γυναίκας, κάτι σαν την ομώνυμη ταινία με τον Αλ Πατσίνο. Ακόμη δε καλύτερα, ίσως να είναι το άγγιγμά της ή και το ζεστό φιλί της. Υπάρχει άραγε ερέθισμα που να δίνει περισσότερη έμπνευση σ΄ ένα συγγραφέα; Ερέθισμα για να εξιστορήσει, όχι μεγάλους έρωτες στη Βερόνα της Ιταλίας ή έπη που έγιναν διάσημες ταινίες με τη Βίβιαν Λη και τον Κλαρκ Γκέιμπλ, αλλά απλές και κοινότυπες ιστορίες. Ιστορίες απλές, καθημερινές, ανθρώπινες. Με κοινούς ήρωες, καθημερινούς χαρακτήρες σε μια σειρά από διηγήματα. Κοινούς ήρωες χωρίς κοινά στοιχεία. Ιστορίες για αγρίους, ιστορίες καθημερινής τρέλλας, ιστορίες σαν σε τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ. Ιστορίες που να πραγματεύονται τον πάσης φύσεως έρωτα για μια γυναίκα, για μια πατρίδα, για την πρώτη αγάπη, ακόμα και για τον ναρκισσιστικό έρωτα για τον εαυτούλη ή το επάγγελμά μας. Άλλωστε τι κοινό στοιχείο μπορούν να έχουν ένας Εβραίος συμμαθητής, μια ξεχασμένη αγάπη που αναζωπυρώνει στιγμιαία, ένας ξενέρωτος λογιστής; Μα ό,τι κοινό στοιχείο έχει ένας (ή μία) απατημένος (ή απατημένη) σύζυγος με ένα φερέλπιδα οικονομολόγο ή και με ένα Πατρινό δάσκαλο. Και σαν ένα καλό γαλλικό κρασί (ας πούμε ένα Bordeaux της δεύτερης δεκαετίας του περασμένου αιώνα) όλες αυτές οι ιστορίες αφήνουν πίσω τους μια γλυκειά, μια ευχάριστη γεύση στον αναγνώστη, σαν αυτός (ή αυτή) τελειώσει το ανάγνωσμα του βιβλίου αυτού. Και μια γλυκειά μυρωδιά, τη μυρωδιά, 1 την οσμή, το άρωμα απ΄ τον καταπράσινο βασιλικό στην στενόχωρη βεράντα του φτηνού, φοιτητικού διαμερίσματος.
Είδος
Κοινωνικό
Έτος Έκδοσης 2005
Γλώσσα Πρωτοτύπου
Ελληνικά
Γλώσσα
Ελληνικά
Ηλικία
Ενηλίκων
ISBN 996-365-345-6
Τύπος Αρχείου Adobe DRM protected
pdf