Ένας Μικρασιάτης Βουρλιώτης αιχμάλωτος των Τούρκων 1922-1923

Email
Τιμή
Τιμή πώλησης4,99 €
Παραρά Νίτσα
Εκδότης: Περίπλους - Διονύσης Βίτσος Εκδόσεις
Σεπτέμβριος του 1922. Η κατάρρευση του μικρασιατικού μετώπου. Φαντάρος Μικρασιάτης από την πόλη των Βουρλών, κοντά στη Σμύρνη που υπηρετεί εθελοντής στον ελληνικό στρατό, στο 17ο Σύνταγμα της ΧΙ Μεραρχίας του Βορείου Συγκροτήματος, πιάνεται αιχμάλωτος των Τούρκων.
Μια αυθεντική περιγραφή όσων αντίκρισε και όσων υπέφερε από τα Μουδανιά στην Προύσα, στο Μιχαλίτσι, στην Γκέιβη, στη Σαπάντζα, στη Σμύρνη και από εκεί στον Πειραιά. Πείνα, εξαθλίωση, αρρώστιες, καταναγκαστικά εργα, θάνατοι αλλά και συντροφικότητα, ανθρωπιά, ενστικτώδης αγώνας για τη ζωή δοσμένα με ένα γοητευτικά απλό αφηγηματικό ύφος.
Περιγραφή Σεπτέμβριος του 1922. Η κατάρρευση του μικρασιατικού μετώπου. Φαντάρος Μικρασιάτης από την πόλη των Βουρλών, κοντά στη Σμύρνη που υπηρετεί εθελοντής στον ελληνικό στρατό, στο 17ο Σύνταγμα της ΧΙ Μεραρχίας του Βορείου Συγκροτήματος, πιάνεται αιχμάλωτος των Τούρκων. Μια αυθεντική περιγραφή όσων αντίκρισε και όσων υπέφερε από τα Μουδανιά στην Προύσα, στο Μιχαλίτσι, στην Γκέιβη, στη Σαπάντζα, στη Σμύρνη και από εκεί στον Πειραιά. Πείνα, εξαθλίωση, αρρώστιες, καταναγκαστικά εργα, θάνατοι αλλά και συντροφικότητα, ανθρωπιά, ενστικτώδης αγώνας για τη ζωή δοσμένα με ένα γοητευτικά απλό αφηγηματικό ύφος.
Γλώσσα
Ελληνικά
ISBN 960-8202-00-0
Τύπος Αρχείου Adobe DRM protected
PDF
Είδος
Ιστορία
Έτος Έκδοσης 2004
Γλώσσα Πρωτοτύπου
Ελληνικά
Ηλικία
Ενηλίκων
Αριθμός Σελίδων 84