Ο Κώδικας του Ιησού

Email
Τιμή
Τιμή πώλησης11,99 €
Gibson Nigel
Εκδότης: Ψυχογιός Εκδόσεις
Ο άνθρωπος που άλλαξε τον ρου της ιστορίας δεν άφησε απτά ίχνη της ύπαρξής του…

Ποιος ήταν ο Ιησούς της Ναζαρέτ και τι μας λένε γι’ αυτόν τα κειμήλια που έχουν απομείνει; Ένα φέρετρο που φέρει το όνομα του Ιησού; Ένα «ευαγγέλιο» σε πάπυρο που κάνει λόγο για τη σύζυγό του; Ένα κομμάτι ξύλου από τον Τίμιο Σταυρό; Ένα λινό σάβανο στο οποίο τυλίχτηκε το σώμα του Ιησού; Είναι κάτι απ’ όλα αυτά αληθινό; Ή υπάρχει σχέδιο εξαπάτησής μας;

Το βιβλίο αυτό αντιμετωπίζει με μια νέα οπτική τη ζωή του πιο σημαντικού ανθρώπου που έζησε στη γη μέσα από έξι αντικείμενα –συμπεριλαμβανομένων του Σαβάνου του Τορίνο, του Τιμίου Σταυρού και των οστών του Ιωάννη του Βαπτιστή–, που αποτελούν τις πιο επουσιώδεις αποδείξεις για τη ζωή και τον κόσμο του Ιησού. Λέει την ιστορία που κρύβεται πίσω από το κάθε αντικείμενο και ερευνά, με τη βοήθεια ακαδημαϊκών και επιστημόνων που χρησιμοποιούν σύγχρονα μέσα για να λύσουν αρχαίους γρίφους, κατά πόσο είναι αυθεντικά ή όχι.

Ένα βιβλίο που απευθύνεται τόσο στους πιστούς όσο και στους σκεπτικιστές.
Περιγραφή

Η προσωπικότητα που άλλαξε τον ρου της Ιστορίας δεν άφησε πίσω της απτά ίχνη της ύπαρξής της… Ποιος είναι, άραγε, ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ, και τι μας φανερώνουν γι’ αυτόν τα κειμήλια που έχουν διασωθεί; Ένα οστεοφυλάκιο που φέρει επιγραφή με το όνομα του Ιησού· ένα «ευαγγέλιο» γραμμένο σε πάπυρο, που κάνει λόγο για τη «σύζυγό» του· ένα κομμάτι ξύλου από τον Τίμιο Σταυρό· ένα λινό κομμάτι ύφασμα με το οποίο τυλίχτηκε η σορός του Ιησού. Είναι κάτι απ’ όλα αυτά γνήσιο; Ή μήπως έχουμε απλώς εξαπατηθεί; Το βιβλίο εξετάζει, υπό μια σύγχρονη οπτική, τη ζωή του πιο σημαντικού προσώπου που έζησε στη Γη, μέσα από έξι αντικείμενα που σχετίζονται με αυτό - όπως η Σινδόνη του Τορίνο, ο Τίμιος Σταυρός και τα οστά του Ιωάννη του Βαπτιστή. Έξι αντικείμενα που αποτελούν τις πιο απτές αποδείξεις που διαθέτουμε για τον βίο και την εποχή του Ιησού. Αφηγούμενο την ιστορία που κρύβεται πίσω από το κάθε αντικείμενο, και με τη βοήθεια ερευνητών και επιστημόνων που χρησιμοποιούν σύγχρονα μέσα για να λύσουν αρχαίους γρίφους, το βιβλίο επιχειρεί να εξακριβώσει κατά πόσον τα ευρήματα αυτά είναι αυθεντικά ή όχι. Ένα βιβλίο που απευθύνεται τόσο στους πιστούς όσο και στους αμφισβητίες της πίστης.

ISBN 978-960-559-022-2
Τύπος Αρχείου Adobe DRM protected
ePub
Έτος Έκδοσης 2016
Γλώσσα Πρωτοτύπου
Μεταφρασμένα
Γλώσσα
Ελληνικά
Ηλικία
Ενηλίκων