Το καλάθι σας είναι άδειο.
 

Χάρτες και Ιστορίες. Ελληνικές Τοπογραφίες της Αναγέννησης και των Φώτων - Σειρά: Tαξίδια με χάρτες σε τόπους και ουτοπίες

Προσθήκη στη Wish List
Αγόρασε το
Email
Περιγραφή

Το βιβλίο του Γιώργου Τόλια, ιστορικού και Διευθυντή Ερευνών στο Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, είναι το δεύτερο της σειράς «Ταξίδια με χάρτες σε τόπους και ουτοπίες» που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ζήτη, σε συνεργασία με τον καθηγητή Ευάγγελο Λιβιεράτο. Οι μελέτες που το απαρτίζουν επιχειρούν να φωτίσουν τις σχέσεις ανάμεσα στους χάρτες των τόπων της Ελλάδας και τις ιστορίες τους. Μέσα από πολλαπλές προσεγγίσεις και ολοένα και μεγαλύτερους ομόκεντρους κύκλους, αναδεικνύονται οι επαναλαμβανόμενοι κοινοί τόποι της ποιητικής και της πολιτικής των χαρτογραφικών αναπαραστάσεων της Ελλάδας κατά τους αιώνες της Αναγέννησης και των Φώτων, καθώς και οι μορφωτικοί, πολιτικοί και κοινωνικοί όροι της πρόσληψης του ελληνικού χώρου (256 σελίδες).

Είδος
Γεωγραφία
Ιστορία
Έτος Έκδοσης 2011
Γλώσσα Πρωτοτύπου
Ελληνικά
Γλώσσα
Ελληνικά
Ηλικία
Ενηλίκων
ISBN 978-960-456-248-0
Τύπος Αρχείου Adobe DRM protected
pdf
Προεπισκόπηση
Αριθμός Σελίδων 253
253

Γνώμες πελατών

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια για το προϊόν.



Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok