Το καλάθι σας είναι άδειο.
 

Ο Έρικ Σρόντερ είναι παιδί μεταναστών από την Ανατολική Γερμανία. Για να ξεφύγει από τη ρετσινιά του μετανάστη, αλλάζει το όνομά του και υιοθετεί το επώνυμο Κένεντι. Αυτό το μικρό ψέμα θα είναι η αρχή μιας τραγικής πορείας.

Τα βιβλία με γρήγορη πλοκή, δράση και σασπένς είναι συνήθως αυτά που ο κόσμος προτιμά να διαβάζει. Αν αυτό συνδυάζεται με μια πραγματικά καλή ιστορία και ήρωες που προκαλούν έντονα συναισθήματα τότε μιλάμε για ένα πραγματικά καλό βιβλίο. Το βιβλίο " Ο καλός πατέρας" της Amity Gaige είναι ένα μαγευτικό, ευφυώς γραμμένο μυθιστόρημα που σε κάνει να σκέφτεσαι και να μην θέλεις να τελειώσει ταυτόχρονα.

Η συγγραφέας σε βάζει μέσα στην ιστορία και σε πείθει ν' αγαπήσεις έναν ήρωα που δεν είναι καθόλου αξιαγάπητος. Σπάνια μια τόσο τολμηρή μυθιστορηματική σύλληψη υλοποιείται με τόσο καθηλωτικό τρόπο. Ο αναγνώστης συνειδητοποιεί ότι του δόθηκε κάθε λεπτομέρεια απαραίτητη για να προβλέψει αυτό που θα ακολουθούσε, κι όμως δεν μπόρεσε να το κάνει, πράγμα που συνιστά εξαιρετική ικανότητα στη σύνθεση της πλοκής.

Η ιστορία εκτυλύσσεται στην Ανατολή Γερμανία. Ο Έρικ Σρόντερ είναι παιδί μεταναστών για να ξεφύγει από τη ρετσινιά του μετανάστη, αλλάζει το όνομά του και υιοθετεί το επώνυμο Κένεντι. Αυτό το μικρό ψέμα θα είναι η αρχή μιας τραγικής πορείας.
Ο αναγνώστης παρακολουθεί τον Σρόντερ να «απάγει» την εξάχρονη κόρη του, της οποίας την επιμέλεια έχει μόλις χάσει, για να περάσει λίγο περισσότερο χρόνο μαζί της, ώστε να της δείξει το πραγματικό του πρόσωπο: τον καλό του, τον αληθινό του εαυτό, τον Σρόντερ κάτω από τον Κένεντι.
Έτσι, παράλληλα με την εξέλιξη της επταήμερης περιπλάνησης πατέρα και κόρης, ξετυλίγεται η ιστορία αυτού του ανθρώπου: ο επώδυνος αποχωρισμός του από τη μητέρα του στην παιδική του ηλικία, η απόδρασή του στην Αμερική με τον λιγομίλητο πατέρα του, η ερωτική του ιστορία με τη γυναίκα του, η οποία διαλύθηκε κάτω από έναν ιστό ψεμάτων και οι καλύτερές του στιγμές, αυτές της πατρότητας.
Ένας βαθύς στοχασμός στην ιστορία, στην πατρότητα και τις πολλαπλές ταυτότητες που καθένας μας υιοθετεί στη διάρκεια της ζωής του – τις εγγενείς και αυτές που κατασκευάζει.
Με το τρίτο αυτό βιβλίο της η αμερικανίδα συγγραφέας κέρδισε τους κριτικούς και καθιερώθηκε ως μια από τις πιο σημαντικές νέες συγγραφείς.

Πληροφορίες: Το βιβλίο "Ο καλός πατέρας της" Amity Gaige κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Σχόλια  

 
0 #1 Declan 28-10-2018 05:40
I see you don't monetize your site, don't waste your traffic, you can earn additional bucks
every month. You can use the best adsense alternative for any type of website (they approve all websites),
for more details simply search in gooogle: boorfe's tips monetize your website

Have a look at my blog; BestLatosha: https://FollowCarey.blogspot.se
Παράθεση

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Κατηγορία: News ArticlesCookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok