Το καλάθι σας είναι άδειο.
 

Το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ. Ένας ιδιόρρυθμος δικομματισμός (e-book / epub)

Προσθήκη στη Wish List
Αγόρασε το
Email
Περιγραφή Στόχος της μελέτης αυτής δεν είναι να εμβαθύνει, να προσεγγίσει ή έστω και να «ψηλαφήσει» το σύνολο των δυνάμεων και των παραγόντων που επηρεάζουν ή συνδιαμορφώνουν το σύνθετο και πολύπλοκο πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ. Ο αναγνώστης δεν θα βρει επομένως πληροφορίες –ή, ενδεχομένως, θα βρει σε ελάχιστο μόνο βαθμό– για τον τρόπο λειτουργίας του Κογκρέσου και των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων μέσα σε αυτό, για τον πολιτικό ρόλο και τον παρεμβατισμό των οικονομικών «λόμπι», για τη λειτουργία της εκτελεστικής εξουσίας και ειδικότερα του κυβερνητικού σχήματος, κ.ο.κ.

Στόχος και αντικείμενο μελέτης του πονήματος είναι μόνο το αμερικανικό κομματικό σύστημα ως τέτοιο, η πολιτική πραγματικότητα δηλαδή που δημιουργούν ως όλον και ως πλέγμα αλληλοεπιρροών οι πολιτικές δυνάμεις, και η οποία περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο προσδιορίζεται από την ολοσχερώς δικομματική της υφή. Το πρώτο κυρίως μέρος του βιβλίου επικεντρώνεται σε μια ιστορική θεώρηση της διαμόρφωσης και της εξέλιξης του κομματικού αυτού συστήματος, ενώ το δεύτερο, ίσως και πιο ουσιώδες, μέρος συνιστά μια απόπειρα ερμηνείας της παραγωγής, της σταθερότητας και της διαιώνισης του δικομματισμού στις ΗΠΑ.
Έτος Έκδοσης 2012
ISBN 978-960-16-4785-2
Τύπος Αρχείου Adobe DRM protected
ePub
Είδος
Πολιτική
Γλώσσα Πρωτοτύπου
Ελληνικά
Γλώσσα
Ελληνικά
Ηλικία
Ενηλίκων
Αριθμός Σελίδων 256

Γνώμες πελατών

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια για το προϊόν.



Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok