Το καλάθι σας είναι άδειο.
 

Placebo

Προσθήκη στη Wish List
Αγόρασε το
Email
Σε αυτό το πολυπρόσωπο μυθιστόρημα, ο Μπίλλυ, ένας νέος είκοσι δύο χρονών με πολλά «γκάζια» κι αχαλίνωτη δημιουργικότητα, ονειρεύεται στην Αθήνα του σήμερα ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό που θα του χαρίσει φτερά. Μέχρι να βρεθούν τα χρήματα, δουλεύει στην καφετέρια της μητέρας του, ενώ τα βράδια καταπιάνεται με τη δημιουργία ενός περιοδικού φανζίν με τον τίτλο Placebo.

Το σύμπαν του Placebo συμπληρώνουν η αδελφή του, με τη σκοτεινή ψυχοσύνθεση και το κρυφό νοσηρό μυστικό της, μια τσαλακωμένη μητέρα που νιώθει πως η ζωή τής χρωστάει, και ένας ηττημένος πατέρας σε κρίση μέσης ηλικίας. Ωστόσο, σαν δορυφόροι γύρω τους εμφανίζονται φιλικά πρόσωπα, που αντιμετωπίζουν προσωπικά διλήμματα και απρόβλεπτες καταστάσεις, σ’ αυτό το κοινωνικό μυθιστόρημα που εστιάζει με ιδιαίτερη προσοχή στους αναγνωρίσιμους χαρακτήρες.

Το βιβλίο περιγράφει γλαφυρά την κουρασμένη πόλη, τις επιλογές που φάνταζαν κάποτε ιδανικές μα αποδείχθηκαν ανεδαφικές και λανθασμένες, τους νέους που τους τραβούν το χαλί καθώς ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν τον δρόμο τους προς το όνειρο, δημιουργώντας εύλογα την απορία:

Το να είσαι νέος στη σύγχρονη Ελλάδα είναι άραγε ασυγχώρητο;

Έγραψαν για το βιβλίο:

Η Σαρίτα Χαΐμ με αυτό το βιβλίο της δείχνει ότι δεν είναι μόνο μια καλή παρατηρήτρια των ανθρώπων, αλλά έχει και το διεισδυτικό χάρισμα να αναζητά και να βρίσκει τις αιτίες συμπεριφορών. Γι’ αυτό και οι ήρωές της δεν είναι χάρτινοι αλλά αναγνωρίσιμοι χαρακτήρες, σε βαθμό που να δικαιολογείται η ταύτιση».

Δημήτρης Μαστρογιαννίτης,
Athens Voice, 23/10/17

Ενώ, φαινομενικά, το βιβλίο έχει ως πρωταγωνιστή το αγόρι της οικογένειας, στην πραγματικότητα επιτρέπει στον αναγνώστη να διαλέξει το πρόσωπο που εκείνος θέλει για να ταυτιστεί. Οι νεαροί θα πάνε με τους νεαρούς και οι μεγάλοι με τους γονείς, όπως γίνεται στις οικογενειακές εξόδους. Αν είσαι γονιός μπορεί να μη σε συγκινήσει τόσο ο προβληματισμός των παιδιών όσο το ζόρι που τραβάει ο πατέρας τους για να διαχειριστεί ευθύνες και κρίση μέσης
ISBN 978-618-02-1027-9
Τύπος Αρχείου Adobe DRM protected
ePub
Έτος Έκδοσης 2017
Γλώσσα Πρωτοτύπου
Ελληνικά
Γλώσσα
Ελληνικά
Ηλικία
Εφηβική

Γνώμες πελατών

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια για το προϊόν.



Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok