Cart empty
 

ΙΜΑΡΕΤ

Add to Wish List
Buy it
Rating: 5/5
Email
Άρτα 1854, Οθωμανοκρατία. Δυο αγόρια, που μέλλει να γίνουν αδελφικοί φίλοι, γεννιούνται την ίδια νύχτα, ο Λιόντος και ο Nετζίπ. Το μυθιστόρημα παρακολουθεί διαδοχικά και από τη σκοπιά του καθενός τη ζωή τους σε ήρεμους χρόνους, αλλά και σε καιρούς εντάσεων και επαναστάσεων.

Αλληλοδιδακτικό σχολείο, παιγνιώδεις φάρσες στον δια βίου ορκισμένο εχθρό τους Φάσγανο, οι δίδυμοι Εβραίοι Γιοσέφ και Μεναχέμ, ο έρωτας που και για τους δύο φίλους θα έχει απρόσμενη εξέλιξη, οι μορφές των δύο μανάδων της Αγνής και της Σαφιγιέ, η κοσμοπολίτισσα Αναστασία, χοροεσπερίδες, Καφέ Αμάν, πετροπόλεμος, Ραμαζάνι, χαμάμ, τούρκικος Καραγκιόζης, πορνεία, αφορισμοί, κολίγοι, τσιφλικάδες, μάγκες της εποχής, πλούτος και εξαθλίωση, γλυκιά και πικρή ζωή. Όλα έχουν θέση στο ιμαρέτ του Θεού, όπως λέει ο παππούς Ισμαήλ, ο θυμόσοφος, ανθρωπιστής και προεξάρχων του χορού των ηρώων, που καταδικάζει με σκωπτικό τρόπο την ανθρώπινη ματαιοδοξία και τις μικροπρεπείς συμπεριφορές.

ΑΜια ολόκληρη εποχή αναπαριστάνεται με μοναδικό τρόπο και χωρίς προκατάληψη παράλληλα με την περιπέτεια. Στη σκιά του ρολογιού που χτυπά τις οθωμανικές ώρες Έλληνες, Οθωμανοί και Εβραίοι καταφέρνουν παρά τις όποιες διαφορές τους να συνυπάρξουν. Δεν απουσιάζουν και οι ακραίες συμπεριφορές εθνικιστικής μισαλλοδοξίας, οι οποίες όμως είναι κατανεμημένες στους φανατικούς και των δύο κύριων εθνοτήτων.
ISBN 978-618-01-1120-0
Format Adobe DRM protected
ePub
Subjects
Ιστορία
Year 2015
Original Language
Ελληνικά
Language
Ελληνικά
Age
Ενηλίκων
Pages 592

Reviews

Customers Who Bought This Book Also Bought

Όταν Κλαίνε τα Αστέρια

Μανιάτη Νικόλ-Άννα

Εράν. Βυζαντινά Αμαρτήματα

Καλπούζος Γιάννης



Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok