Στα Χρόνια του Μηδενός

Email
Τιμή
Τιμή πώλησης10,49 €
Πανταζόπουλος Σταμάτης
Εκδότης: Myedition-Β.Γκιούρδας Εκδόσεις
... και φτάσαμε, στις μέρες μας, οι "Επιστήμες" να "βραβεύουν" τον εαυτό τους για μια "σκέψη", την οποία, οποιοσδήποτε άλλος φυσιολογικός άνθρωπος, δεν θα τολμούσε να την διατυπώσει φωναχτά χωρίς να φοβάται συνέπειες εγκλεισμού του σε κάποιο Ίδρυμα.

Στις μέρες μας, τρελές απόψεις επιτρέπεται να διατυπώνουν μόνο οι "Επιστήμονες". Εμείς, όλοι οι υπόλοιποι, αν τις διατυπώσουμε, θα μας βάλουν σε "θεραπεία".

Και έχουμε καταλήξει, οι "Επιστήμες" να χρησιμοποιούν βαρύγδουπους και παραμορφωμένους Ελληνικούς τεχνικούς όρους, που κανείς, πουθενά αλλού στον κόσμο, δεν μπορεί να καταλάβει, σαν να είναι το ζητούμενο το να μην τους καταλαβαίνει.

Όλες αυτές οι "Επιστήμες" έχουν αρχίσει πια να μοιάζουν, με τα παλιά "Θρησκευτικά Δόγματα" του Μεσαίωνα και να μας υποδεικνύουν ακόμη και κοινωνικές συμπεριφορές, γεμίζοντάς μας με "ενοχές", ατομικές ή συλλογικές. Η μόνη διαφορά τους είναι ότι έχουν αντικαταστήσει τους παλιούς καλούς Θεούς με νέους, όπως το Μηδέν και το Άπειρο.

Και προσπαθούν να μας πείσουν ότι "έχουμε βρεθεί με ένα Ολόκληρο Σύμπαν απ’ το Τίποτα".

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχουν γεννηθεί τα πάντα από το "Τίποτα", ότι θα καταλήξουν τα πάντα στο "Τίποτα" και ότι οτιδήποτε και αν κάνουμε "δεν είναι και τίποτα".

Κοντεύουν να μας πείσουν ότι ζούμε:

Στα χρόνια του Μηδενός.

Όμως ο "κοινός λόγος", η "Λογική", υπάρχει ακόμη εκεί έξω.
Περιγραφή ... και φτάσαμε, στις μέρες μας, οι "Επιστήμες" να "βραβεύουν" τον εαυτό τους για μια "σκέψη", την οποία, οποιοσδήποτε άλλος φυσιολογικός άνθρωπος, δεν θα τολμούσε να την διατυπώσει φωναχτά χωρίς να φοβάται συνέπειες εγκλεισμού του σε κάποιο Ίδρυμα. Στις μέρες μας, τρελές απόψεις επιτρέπεται να διατυπώνουν μόνο οι "Επιστήμονες". Εμείς, όλοι οι υπόλοιποι, αν τις διατυπώσουμε, θα μας βάλουν σε "θεραπεία". Και έχουμε καταλήξει, οι "Επιστήμες" να χρησιμοποιούν βαρύγδουπους και παραμορφωμένους Ελληνικούς τεχνικούς όρους, που κανείς, πουθενά αλλού στον κόσμο, δεν μπορεί να καταλάβει, σαν να είναι το ζητούμενο το να μην τους καταλαβαίνει. Όλες αυτές οι "Επιστήμες" έχουν αρχίσει πια να μοιάζουν, με τα παλιά "Θρησκευτικά Δόγματα" του Μεσαίωνα και να μας υποδεικνύουν ακόμη και κοινωνικές συμπεριφορές, γεμίζοντάς μας με "ενοχές", ατομικές ή συλλογικές. Η μόνη διαφορά τους είναι ότι έχουν αντικαταστήσει τους παλιούς καλούς Θεούς με νέους, όπως το Μηδέν και το Άπειρο. Και προσπαθούν να μας πείσουν ότι "έχουμε βρεθεί με ένα Ολόκληρο Σύμπαν απ’ το Τίποτα". Προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχουν γεννηθεί τα πάντα από το "Τίποτα", ότι θα καταλήξουν τα πάντα στο "Τίποτα" και ότι οτιδήποτε και αν κάνουμε "δεν είναι και τίποτα". Κοντεύουν να μας πείσουν ότι ζούμε: Στα χρόνια του Μηδενός. Όμως ο "κοινός λόγος", η "Λογική", υπάρχει ακόμη εκεί έξω.
Είδος
Κοινωνιολογία
Έτος Έκδοσης 2011
Γλώσσα Πρωτοτύπου
Ελληνικά
Γλώσσα
Ελληνικά
Ηλικία
Ενηλίκων
ISBN 978-960-387-954-1
Τύπος Αρχείου Adobe DRM protected
pdf
Αριθμός Σελίδων 220
220