Cart empty
 

Ξέρεις ποιος είμαι ΕΓΩ?

Add to Wish List
Buy it
Email
Ιστορικό – κοινωνικό δοκίμιο που αφορά στην καταγραφή και μελέτη της ιδιοσυγκρασίας, του χαρακτήρα και της διαμόρφωσης της συμπεριφοράς των Ελλήνων, κυρίως από της Ελληνικής Επανάστασης περιόδου έως σήμερα, χωρίς να παραλείπεται η σύντομη και επιγραμματική αναφορά στο χαρακτήρα τους κατά την αρχαιότητα.
Η απώλεια της κοσμοκρατορίας των Ελλήνων ήδη από την Ρωμαιοκρατία έως και την Επανάσταση του 1821, αποτέλεσε το κυρίαρχο πλήγμα του γοήτρου τους και την αδιάκοπη προσβολή του ΕΓΩ τους, το οποίο ενδόμυχα τους κυνηγά σαν εφιάλτης και σαν όραμα συνάμα.
Η παρατεταμένη υποδούλωσή τους για 2.000 συνεχή χρόνια σε ξένους και ενίοτε σκληρούς δυνάστες εξαέρωσε το γνήσιο μέταλλό τους και δεν έμεινε σχεδόν τίποτα, παρά η σκουριά…
Μέσα στο συνονθύλευμα του παραλογισμού, της αδράνειας, και του άκρατου υπερβάλλοντος ΕΓΩ, ζει και προσπαθεί να συνυπάρξει και ο άλλος Έλληνας. Αυτός που ζει χωρίς αυταπάτες, παρεξηγήσεις, χωρίς διανοητικά τείχη αχαλίνωτων ψευδαισθήσεων και διαστρεβλωμένων αντιλήψεων. Αυτός που αναζητά την αλήθεια μέσα στην ουσία των πραγμάτων, της απλής καθημερινής ζωής, έτσι όπως είναι οι ζωές των ανθρώπων. Χωρίς συνταρακτικά γεγονότα, τεράστιες φιλοδοξίες, ίντριγκες, ανατροπές, ψέματα, υποκρισίες, λάθη ….
ISBN 978-960-93-7387-6
Format Adobe DRM protected
PDF
Year 2015
Original Language
Ελληνικά
Language
Ελληνικά
Age
Εφηβική
Ενηλίκων
Pages 130

Reviews

There are yet no reviews for this book.

Customers Who Bought This Book Also Bought

Το χαρτόκουτο

Πάταγα Έλενα

ASPECTS OF EVIL

LAMPROS PAPAGIANNIS



Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok