Το καλάθι σας είναι άδειο.
 

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ

Προσθήκη στη Wish List
Αγόρασε το
Αξιολόγηση 5/5
Email
Περιγραφή Όταν η Μοντ μαθαίνει ότι ο άντρας της σκοτώνεται σε αυτοκινητικό ατύχημα, χάνει τον κόσμο κάτω απ’ τα πόδια της. Δεν μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο οδηγούσε στη μέση της νύχτας σε έναν απομονωμένο παραλιακό δρόμο έξω απ’ την Αθήνα. Ο Νικήτας ήταν ένας άντρας με περίπλοκο παρελθόν. Με την επιστροφή της μητέρας του Αντιγόνης στο πατρικό σπίτι στην οδό Παραδείσου, η Μοντ θα έχει την ευκαιρία να ερευνήσει αυτό το παρελθόν. Θα ανακαλύψει τη σπαρακτική ιστορία μιας νεαρής μητέρας που βρέθηκε παγιδευμένη στη δίνη του Εμφυλίου Πολέμου και αναγκασμένη να πάρει μια τραγική απόφαση που θα άλλαζε για πάντα τη ζωή τη δική της και της οικογένειάς της. Μια επική ιστορία για την αγάπη και την απώλεια, που οδηγεί τον αναγνώστη από τους αιματοβαμμένους δρόμους της Αθήνας της Κατοχής στις σπηλιές των ανταρτών στον Εμφύλιο, και από τη σκοτεινή Επταετία στο σήμερα.
Είδος
Κοινωνικό
Έτος Έκδοσης 2012
Γλώσσα Πρωτοτύπου
Μεταφρασμένα
Γλώσσα
Ελληνικά
Ηλικία
Ενηλίκων
ISBN 978-960-496-685-1
Τύπος Αρχείου Adobe DRM protected
epub
Αριθμός Σελίδων 397

Γνώμες πελατών

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012
Είναι ελληνικό μυθιστόρημα αλλά εκδόθηκε πρώτα στην Αγγλία στις αρχές Μαρτίου και το έχουν ήδη ακούσει εκατομμύρια ακροατές του BBC-Radio 4 σε όλο τον κόσμο. Στην δημοφιλή εκπομπή «Book at Bedtime» δύο ηθοποιοί διάβαζαν για δύο εβδομάδες 15λεπτα αποσπάσματα από το βιβλίο της Sofka Zinovieff “The House on Paradise Street” που αναπαράγει με τη μορφή μυθιστορήματος τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, από τα Δεκεμβριανά του ΄44, τον εμφύλιο και τη χούντα, μέχρι τον Δεκέμβρη του 2008 όταν ξέσπασαν οι μεγάλες καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας. Όπως έγραψε η εφημερίδα Independent, το μυθιστόρημα είναι μία ζοφερή υπενθύμιση για την κακομεταχείριση των Ελλήνων αριστερών μετά το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και για τις καταστροφικές συνέπειες στο υπόλοιπο του 20ού αιώνα για την Ελλάδα. Το περιοδικό Economist χαρακτήρισε το βιβλίο ως ένα εντυπωσιακό μυθιστόρημα που μας βοηθάει να καταλάβουμε γιατί οι Έλληνες δεν ανέχονται τις έξωθεν παρεμβάσεις. Προσωπικά, διάβασα το βιβλίο στα αγγλικά, πριν εκδοθεί στην Ελλάδα, λίγο πριν από τις εκλογές. Επηρεασμένη λοιπόν ίσως και από το κλίμα των ημερών, εστίασα στα πολιτικά πάθη των
Γιαννα Μπαλλα



Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok